Kleding Jaren 30 | Urban Bozz Retro fashion for men | Urban Bozz

Vintage Kleding jaren 30 | Urban Bozz Retro fashion for men

Vintage Kleding

Net als in de jaren 20 waren heren in het dagelijkse leven keurig gekleed. In de Verenigde Staten ontstond er zelfs een nieuwe term voor de elegante herenmode: 'dapper'. In tegenstelling tot de jaren '20 werden de kledingstukken zelden meer op maat gemaakt. Kledingstukken werden in confectiematen gemaakt en waren een stuk goedkoper dan dure maatkleding. Ook konden heren complete kledingpakketten kopen. Deze pakketten bestonden doorgaans uit een pak, een hoed, een x aantal sokken, overhemden, een stropdas en zelfs een paar schoenen! Lees hieronder snel meer over alle soorten vintage kleding.

Herenhoeden

Herenhoeden maakten in de jaren '30 steeds meer plaats voor net gekamde haren. Mannen smeerden hun haren in met brillantine en kamden hun kapsel, al dan niet met zijscheiding, strak naar achter. Ook dunne snorretjes zoals die van Hollywood ster Clark Gable waren rond deze tijd enorm populair.

Retro Herenpakken

Herenpakken hadden brede schouders en een smalle taille. De bijhorende pantalons vielen vrij wijd uit. Een pak werd altijd gecombineerd met een vlinderdas of das. De bedoeling was dat jongens en heren zo netjes mogelijk voor de dag kwamen.

Vintage kleding voor Heren

In de jaren '30 kwam er echter ook steeds meer ruimte voor sportieve kleding, zoals tweed jassen, blazers, v-hals truien en plusfours (wijde kniebroeken die werden gebruikt om in te sporten). Weet je al wat voor vintage kleding je wilt bestellen? Wacht niet langer en kom langs in onze winkel of bestel het online. 

Andere soorten vintage kleding

Buiten onze jaren '30 vintage herenkleding kunt u ook andere soorten vintage kleding vinden. Wij hebben de volgende soorten vintage herenkleding in ons assortiment:

Voor het ruimste assortiment van de beste vintage kleding bent u bij Urban Bozz aan het juiste adres! Twijfel niet en neem vooral contact op. Ons team staat voor u klaar!

Lees meer