Kleding jaren 40 | Urban Bozz Reto fashion for men | Urban Bozz

Kleding jaren 40 | Urban Bozz Reto fashion for men

Jaren 40 kleding heren

Door de oorlog was er zeer weinig ruimte voor mode. Voor heren betekende dit dat de kleding voornamelijk praktisch was. De esthetische uitstraling van kleding was veel minder belangrijk dan nu. Daarentegen was het wel van belang dat jassen, pantalons en schoenen goed warm en weerbestendig waren. Als je kijkt naar foto’s van de jaren 40 dan zie je vrijwel alleen maar mannen met overhemden en accessoires zoals bretels, dit is uiteraard wat je ook kunt vinden in ons assortiment. Maar wij hebben nog veel meer kleding van de jaren 40, neem snel een kijkje in ons ruime aanbod!

 

Over jaren 40 kleding

Door de enorme vraag naar kleding en stof vanuit het leger, was er een groot gebrek aan goede kleding en stof voor het ‘gewone’ volk. Herenkostuums werden daarom meermaals versteld en vermaakt. Ook werden kledingstukken regelmatig binnenstebuiten gedragen, omdat de binnenkant van de kleding vaak minder versleten was. Omdat de mode-industrie door de oorlog tot een halt was gekomen, werden er in Europa amper nieuwe kostuum modellen ontworpen. Mannen die zich nog wel een net kostuum konden veroorloven moesten het daarom vaak met oudere modellen uit de jaren 30 doen.

 

Retro fashion

De jaren 40 kleding bestaat zoals eerder gezegd vooral uit overhemden met bretels, maar toch is dit best wel een trendy look. Vaak werden er ook vlinderstrikken, newsboy caps en hoeden gedragen. Dit zorgt voor een verzorgde uitstraling, vele pakken die mannen in de jaren 40 aan hadden waren vaak al wat ouder. Maar met onze overhemden, bretels, vlinderstrikken en pantalons kun jij wel een zeer trendy pak samenstellen.

 

Newsboy cap & hoeden

De Newsboy caps zijn een echte vintage uit Parijs. Een origineel stukje geschiedenis en dus echt een one of a kind. Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere items uit diverse jaren, zo hebben wij kleren uit de jaren 20, 30, 40 en 50. Zo komt Urban Bozz aan zijn karakteristieke stijlvolle en stoere looks. De hoeden zijn van het Italiaanse merk Toscana en zijn gemaakt van furfelt.

 

Bretels

Bretels horen echt bij de jaren 40 kleding, de mannen droegen vaak een pantalon met een overhemd, maar wat zeker niet kon ontbreken is een bretel. De bretels functioneren als riem, de bretels zorgen ervoor dat jouw broek omhoog gehouden wordt. De bretels van Urban Bozz zijn echt tot de puntjes perfect gestyled. Verschillende bretels worden met de hand gemaakt van de beste materialen. De bretels zijn verkrijgbaar in echt leer en in verschillende kleuren. Kies jij voor de bruine of voor de blauwe bretels? Shop de leukste bretels en creëer jouw unieke look.

 

Bestel jouw jaren 40 kleding

Voor jaren 40 kleding ben je bij Urban Bozz aan het juiste adres. Zo vind je losse overhemden tot een driedelig suit bij ons. Voordat je gaat bestellen neem ook nog een kijkje bij onze andere categorieën en niet te vergeten onze sale. Hier profiteer je van grote voordelen tot wel 50%. Een mogelijkheid die je niet voorbij moet laten gaan. Jouw jaren 40 kleding bestel je eenvoudig online bij Urban Bozz!

Lees meer