Kleding jaren 50 | Urban Bozz Reto fashion for men | Urban Bozz

Jaren 50 kleding passen of online bestellen?

Jaren 50 kleding mannen

De jaren 50 kleding was grotendeels gelijk aan die van voor de oorlog. Mannen droegen nog altijd een driedelig kostuum en probeerden met name buitenshuis keurig voor de dag te komen. Gedurende de jaren 50 ontstond er echter meer ruimte voor vrijetijdskleding. Heren werden veel losser in het combineren van kledingstukken. Het was niet meer noodzakelijk een pak in één bepaalde kleur te dragen. Mannen kozen daarom steeds vaker voor een lichte pantalon in combinatie met een donkerkleurig of geruit jasje. De jaren 50 kleding zag wel enkele veranderingen. 

 

Jaren 50 jassen

Met name tweed jasjes, jasjes met brede revers en broeken met omslagen waren populair. Ook gingen steeds meer mannen over op nylon overhemden en smalle dassen. In de avond was het niet meer zo gebruikelijk om een smoking te dragen. In plaats daarvan werden juist donkerkleurige kostuums veel gedragen. Hier begon de verschuiving van de jaren 40 kleding, naar jaren 50 kleding. Langzaam maar zeker werd iedereen zich meer bewust van de eigen keuzes als het gaat om mode. Hierdoor zag je in de verschillende trends ontstaan in de jaren 50 kleding.  

 

De jaren 50 kleding modetrend

Na de oorlog ontstond een nieuwe modetrend. Door de populariteit van de geallieerden werden diverse invloeden uit de Amerikaanse cultuur overgenomen in Europa. Jonge mannen gingen zich bijvoorbeeld massaal kleden als de Amerikanen. Door de toenemende welvaart kon men zich veel meer veroorloven, waardoor er meer geld werd uitgegeven aan kleding en schoenen. Er ontstond een opvallende tweedeling onder de jeugd en de jonge mannen. Zo waren er 2 verschillende jaren 50 kledingtrends, de "preppies" en de "greasers".

 

Preppies kleding in de jaren 50

Preppies waren jonge mannen en jongens die een nette en verzorgde dresscode aanhielden. Populaire kledingstukken voor preppies waren een nette pantalon en colbert, al dan niet voorzien van een pochet. Ook droegen ze vaak lakschoenen en hadden ze hun haar in een nette scheiding naar achter gekamd. De belangrijkste accessoires voor een preppie waren een nette gestreepte stropdas en duur horloge. Dit maakt preppies kleding de meer stijlvolle trend van de jaren 50 kleding. 

 

Greasers kleding

De greasers, daarentegen, volgden een stoerdere dresscode, vergelijkbaar met die van Marlon Brando in de film "The Wild One" (1953). De echte 'greaser look' bestond uit een blauwe spijkerbroek, een zwart leren motorjack en een vetkuif. Kun je je er nog niks bij voorstellen, kijk dan een keer de film "Grease" (1978). De greaser dresscode was een stuk ruiger dan dat van de preppies. Het was dan ook niet gek dat de greasers over het algemeen werden beschouwd als de 'bad boys'. Zo reden veel greasers op een motor of in een stoere 'muscle car', rookten ze sigaretten en luisterden ze naar rock & roll muziek. Preppies, daarentegen, werden juist gezien als de goed opgevoede, nette jongens. Dit maakt de Greasers kleding de stoerdere jaren 50 kleding.

 

Voor welke stijl ga jij?

Voor welke jaren 50 kleding kies jij? Ga je voor een preppie of greaser kledingstijl? Welke stijl je ook wilt kiezen, wij hebben het voor je in ons assortiment. Breng de jaren 50 kledingstijl weer helemaal tot leven met onze kleren. 

 

Ga terug in de tijd

Naast deze jaren 50 kleding hebben we nog veel meer retro kleding in ons assortiment. We gaan graag terug in de tijd en zijn er van overtuigd dat het in deze tijd nog steeds kan. Daarom zijn we er voor iedereen die zijn kledingstijl wilt terug brengen naar vroeger. Waar je in ons assortiment allemaal uit kunt kiezen is als volgt:

 

Pas de kleren in onze winkel

Weet je niet zo goed of deze jaren 50 kleding jou staan? Dan kun je altijd langskomen in onze winkel. We staan klaar voor je om de perfecte stijl te vinden die bij jou past. Zo kun jij ook binnenkort met de beste stijl op straat lopen. We zijn weer volledig open dus kom zeker langs. Tot snel in onze winkel in Breda!

Lees meer