Tesi Hats | Urban Bozz

Tesi Hats

De oorsprong van het bedrijf Tesi gaat terug tot het midden van de 19e eeuw, toen een kleine onderneming werd opgericht die gespecialiseerd was in de productie en handel van strohoeden. De late 19e eeuw was voor Tesi Hats een periode van grote welvaart voor deze sector, en Tesi nam onmiddellijk een vooraanstaande positie in op de markten van Europa en de VS.

Met de komst van de 20e eeuw werden aanzienlijke investeringen gedaan om het hoeden atelier uit te breiden en de apparatuur en productietechnieken te moderniseren. Dit was de gouden eeuw van skimmers en strohoeden in het algemeen.


De markt groeide en dit betekende dat succesvolle bedrijven moesten anticiperen op de vraag van de klanten naar nieuwigheid en innovatie. Om aan deze vraag te voldoen introduceerde Tesi nieuwe stijlen en een nieuw materiaal: panama. Gedurende deze jaren bevestigde Tesi zijn internationale prestige en legde het solide commerciële contacten met Midden- en Noord-Amerika voor de levering van grondstoffen. Na de Tweede Wereldoorlog bleef het bedrijf een dominante positie innemen, hoewel hoeden in het algemeen niet langer als een onmisbaar kledingelement werden beschouwd.

Lees meer