Urban Bozz houdt van Urbex

Urban Bozz houdt van Urbex

Urban Bozz houdt van urbex, of urban exploring. Altijd op zoek naar plaatsen die net zo uniek zijn als onze vintage look lederen herentassen.

Urban Bozz loves Urbex

Wie regelmatig onze website bezoekt weet dat we bij Urban Bozz erg van urbex houden. Urbex of urban exploring is het verkennen van verlaten en vervallen plaatsen, zoals fabriekshallen of oude stations, die door de tand des tijds alleen maar mooier, ruiger en mysterieuzer zijn geworden. Locaties dus die perfect passen bij Urban Bozz. Een gouden regel van urban exploring is ‘Leave nothing but footprints, take nothing but pictures’ en daar houden we ons graag aan. Voor het fotograferen van onze tassen zijn we altijd op zoek naar bijzondere plekken met een uniek karakter, die goed passen bij onze producten. Oud is mooi en dat zie je terug in onze collecties én in de plekken die we selecteren voor onze foto’s.

Leve de oude leerlooierij

Een van onze favoriete plekken is Heuvelpark in Dongen, vlakbij Tilburg. Toevallig, of misschien ook niet, was dit vroeger een oude leerlooierij. De historische gebouwen zijn veelal nog intact en stralen nog dezelfde ruigheid uit die bij dit oude ambacht hoort. Helemaal urbex is het misschien niet, want tegenwoordig doen een aantal gebouwen op Heuvelpark opnieuw dienst als werkplaatsen voor kleine ondernemers, waaronder ambachtslieden en kunstenaars. Toch is op deze plaats veel bijzonders te ontdekken en het zweet van de ruige leerlooiers die hier hun beroep uitoefenden is bijna voelbaar. Mooi is ook dat alle gebouwen hun oorspronkelijke naam hebben behouden; zo is er een vatververij, een spannerij, ketelhuis en huidenmagazijn. (meer info op www.heuvelpark.nl/fotografie)

Past meets present

Natuurlijk blijven we ook in de toekomst speuren naar mooie en unieke locaties om foto’s te maken. Omdat het ontzettend gaaf is om nieuwe, unieke plekken te ontdekken, maar ook omdat deze plaatsen zo enorm goed bij Urban Bozz passen. Een eerbetoon aan al het goede uit het verleden en met het grootste respect dat we daar ook in deze tijd nog heel veel plezier uit mogen en kunnen halen.

Mocht je trouwens nog tips voor ons hebben en heb je een echte Urban Bozz urbex-locatie op het oog? Laat het ons weten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.