Transportband wordt tas: next level upcycling met Kazmok

Transportband wordt tas: next level upcycling met Kazmok

Van de collectie van Kazmok werden we bij Urban Bozz heel enthousiast: deze waanzinnige tassen zijn namelijk gemaakt van hergebruikte transportbanden.

Transportband wordt tas: next level upcycling met Kazmok
Tassen van upcycled materialen zijn inmiddels geen uitzondering meer. Bij Urban Bozz hebben we al vele grondstoffen voorbij zien komen waaruit de meest fantastische tassen worden gemaakt. Maar bij het zien van de waanzinnige creaties van Kazmok werden we wel heel enthousiast: deze tassen worden namelijk allemaal gemaakt van hergebruikte transportbanden. Jawel, de good old conveyor belt van Schiphol en de kassaband van je lokale Appie vormen het basismateriaal voor de gelikte en toch ruige collectie van dit Nederlandse tassenmerk.Uniek karakter


En eigenlijk is de keuze voor transportbanden helemaal niet zo’n heel vreemde. De, meestal rubberen, banden moeten superstevig zijn omdat ze dagelijks honderden rondjes draaien en vaak zwaar beladen worden. Stevig materiaal is natuurlijk een prima uitgangspunt voor een goede tas. Daarnaast krijgen de transportbanden door hun veelvuldige gebruik prachtige gebruikssporen die zorgen voor een ruige look en gegarandeerd uniek zijn. Gelukkig laat Kazmok deze littekens intact door, na de grondige reiniging van de banden, deze sporen niet weg te snijden. Dit maakt dat iedere Kazmok-tas een geheel eigen karakter krijgt.

Met een knipoog

De meeste van de transportbanden die bij Kazmok binnenkomen zijn zwart of donkergrijs: perfect voor een stijlvolle zakelijke tas. Maar dat betekent allerminst dat de tassen saai zijn. Over de binnenkant wordt namelijk even goed nagedacht als over het strakke design van de buitenkant. Gerecycled canvas, van onder andere legertenten, wordt omgetoverd tot een slimme binnenzijde die de moderne zakenman van alle gemakken voorziet. En dat mag best met een knipoog vinden ze bij Kazmok. Dus vind je in de collectie business bags met bijvoorbeeld een binnenkant in camouflageprint. En voor mannen die van echt opvallend houden zijn er tassen gemaakt van de transportbanden van bloemenveilingen: superstrak ontwerp in eye-catching groen.

Ingenieus design

De collectie van Kazmok bestaat uit een aantal ogenschijnlijk eenvoudige ontwerpen met klinkende namen als The Director en The Associate. Maar wie beter kijkt ziet niet alleen zeer stijlvolle, maar ook zeer ingenieus gemaakte tassen voor elke zakelijke gelegenheid. Bedenker Dinand Stufkens studeerde ooit af als industrieel ontwerper en dat is terug te zien in zowel het design als het gekozen materiaal van de Kazmok-collectie. Ieder ontwerp ontstaat uit een lang traject van research en uitproberen, zodat alleen de beste en vooral mooiste designs in productie worden genomen. Die combinatie van luxe ontwerp en pure rauwheid in materiaal zorgt voor unieke tassen-collectie waar we bij Urban Bozz erg enthousiast van worden! 
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.