Tassen als statement bij Barbarossa

Tassen als statement bij Barbarossa

Dat duurzaamheid en eerlijk design geen holle termen zijn bewijst Barbarossa met zijn schoudertassen, laptoptassen en ander moois. Recht voor zijn raap en gemaakt van de beste materialen onder goede omstandigheden.

Tassen als statement bij Barbarossa

Duurzaam, eerlijk, fairtrade: termen die tegenwoordig te pas en te onpas voor zo ongeveer alles worden gebruikt. Je zou er bijna immuun voor worden, ware het niet dat er ook nog brands zijn die deze uitgeholde hipsterterminologie in zo’n gave jas (of beter gezegd: tas) verpakken dat je er spontaan een bomenknuffelaar van zou worden.

Beter en schoner
Een van die merken is Barbarossa, een hartstikke Nederlandse onderneming met een lange familiehistorie wat betreft lederwaren. Ontstaan nadat oprichter Berry Kuckelkorn in Azië werd geconfronteerd met de erbarmelijke omstandigheden waarin de arbeiders in de fabrieken van leerverwerkers en tassenmerken werkten. Daarnaast is Barbarossa een aanklacht tegen de vluchtigheid van de moderne tijd: trends volgen elkaar steeds sneller op en spullen worden steeds vaker eerder afgedankt. Dat resulteert in tassen van slechte kwaliteit, gemaakt van goedkope en inferieure materialen.

Duurzaamheid in ontwikkeling
Berry raakte gefascineerd door de manier waarop natuurlijk en plantaardig gelooid leer zich ontwikkelt. Door de speciale behandeling verkrijgt het leer eigenschappen die zich in de loop der tijd en bij veelvuldig gebruik ontwikkelen tot een geheel eigen karakter. Door dit te gebruiken als basis voor zijn tassen, ontstaan producten die een verhaal vertellen over de eigenaar. Iedere plooi, elke kras of vouw is immers uniek.
Bij de ontwikkeling die de tas doormaakt hoort volgens Berry een eenvoudig maar stoer design. Barbarossa-tassen hebben daarom een ogenschijnlijk eenvoudige, maar robuuste en praktische uitstraling die aansluit bij de duurzaamheid die Berry voor ogen heeft. Een Barbarossa-tas gaat levenslang mee en raakt nooit uit de mode.

Rough luxury
Barbarossa hanteert ‘Rough luxury’ als ondertitel, een verwijzing die tweeledig is. Allereerst staat het voor de stoere designs en stevige, robuuste materialen waarmee het Nederlandse tassenmerk zich profileert. Een luxe en unieke tas voor iedere dag, met een opvallende rode tag als symbool. Daarnaast zorgt Barbarossa ervoor dat de tassen onder goede werkomstandigheden worden gemaakt en arbeiders eerlijk worden beloond. Zo wordt een beter leven ook voor werknemers bereikbaar. En daarmee is elke Barbarossa-tas een statement voor een mooiere wereld. Wie kan daar nu tegen zijn?

Alle tassen van Barbarossa zie je hier <---

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.