KrukGarage: upcycling to the max

KrukGarage: upcycling to the max

Urban Bozz is exclusief dealer van de vintage look tassen van KrukGarage; dit Oekraïense tassenatelier heeft upcycling naar een hoger niveau getild.

KrukGarage: upcycling to the max

Sinds begin oktober is Urban Bozz exclusief dealer van de geweldige tassen van het Oekraïense label Kruk Garage. En daar zijn we enorm trots op! De tassen van dit eigenwijze atelier uit Kiev passen perfect in de Urban Bozz-collectie door de unieke toepassing van authentieke materialen waarmee een eigentijdse en toch vintage look wordt gecreëerd.Op zoek naar unieke materialen

Kruk Garage heeft op geheel eigen wijze upcycling tot een hoger niveau getild. Aan de basis van alle tassen staan oude, afgedankte spullen van het Britse leger, maar bedenker en initiatiefnemer Alexandr Morgachev is ook altijd op zoek naar andere unieke materialen die hij kan gebruiken voor de, inmiddels aanzienlijke, collectie van Kruk Garage. Zo worden onder meer plunjezakken, gespen en riemen uit de Tweede Wereld Oorlog gebruikt voor het samenstellen van nieuwe tassen. Zelf legt hij uit dat hij de inspiratie voor een nieuwe tassenlijn direct haalt uit de spullen die hij in handen krijgt: “Because every vintage bag we use is one of a kind - with its own distinctive markings and shades - I will often decide how an item should look at the moment I get the materials in my hands.”

Tassen met een verhaal
De bruikbare onderdelen van de militaire vondsten worden gecombineerd met nieuwe materialen om zo nieuwe tassen met een ruige vintage uitstraling te maken. Het atelier maakt veel gebruik van met de hand waxed canvas en plantaardig gelooid leer. Deze materialen worden zorgvuldig op elkaar afgestemd en resulteren altijd in een one-of-a-kind tas: door gebruikssporen zoals kleine krasjes of verkleuringen in de materialen is er van geen enkele tas precies eenzelfde tweede exemplaar te maken. Iedere tas van Kruk Garage heeft dan ook een eigen, uniek serienummer. Alexandr vindt het prachtig dat hij deze oude spullen met een rijke historie een nieuw leven kan geven. Het verhaal achter de materialen die hij gebruikt vindt hij dan ook erg belangrijk: “Every item by Kruk Garage has its own history and tell the story of its time.”

 

Upcycled atelier
In het atelier van Kruk Garage zijn inmiddels vijf ambachtslieden werkzaam met ieder hun eigen specialiteit. Hoewel atelier misschien niet helemaal de juiste benaming is: de workshop in Kiev heeft soms meer weg van een militair museum. En het zijn niet alleen de tassen die met de hand worden gemaakt. De werkruimte is eigenhandig door de mannen van Kruk Garage gerenoveerd, alle meubels zijn zelfgemaakt en zelfs de lampen passen in het upcycling-concept: die zijn gemaakt van oud gasmaskers en legerhelmen.

In de webshop van Urban Bozz vind je bijzondere en robuuste backpacks en duffel bags van Kruk Garage. Direct te herkennen aan hun unieke en eigenwijze looks en vooral enorm mooi en praktisch.

Urban Bozz is exclusief dealer en agentschap (noord-Europa) van KrukGarage.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.