Elke trip zijn eigen tas

Elke trip zijn eigen tas

Urban Bozz helpt je bij het kiezen van de perfecte tas voor je uitstapje.

Elke trip zijn eigen tas

Vakanties, zakenreizen, conferenties, weekendjes weg: wie op reis gaat moet vaak veel meenemen. Maar hoe vervoer je al je spullen op praktische wijze én in stijl? De juiste tas moet je alles wat je nodig hebt kunnen herbergen, de tas moet makkelijk te dragen zijn en moet je outfit complementeren. Dat laatste is met name belangrijk voor zakenmannen die een eerste indruk moeten maken als ze opgewacht worden op het vliegveld. Verschillende uitstapjes vragen om verschillende oplossingen. Een weekje weg met de hele familie vraagt om veel volume, maar een tas voor een zakenreisje moet vooral compact zijn en toch ruim genoeg om een pak in mee te nemen.
 

De briefcase
De klassieke zakentas is rechthoekig van vorm en bij voorkeur uitgevoerd in zwart of bruin leer. Ideaal als handbagage voor urban professionals, want een briefcase is groot genoeg om een laptop, papierwerk en boeken in mee te nemen voor op een lange vlucht. Hoe zakelijk of casual je tas mag zijn is afhankelijk van de branche waarin je werkt, maar let op: de grens tussen een casual uitstraling en een shabby look kan flinterdun zijn.

zie >> WALLIS 

De packbag

Informeler dan een zakentas, maar door zijn handige rugbanden erg comfortabel om een langere periode te dragen. Een rugzak biedt over het algemeen meer ruimte dan een briefcase en heeft vaak aparte ritsvakken om spullen veilig in op te bergen. Het nadeel is dat een verkeerde rugzak een eerste indruk direct kan verpesten. Kies daarom voor een stijlvolle lederen packbag die, in veel gevallen, zelfs gedragen kan worden in combinatie met een zakelijke outfit.

zie >> DAVE  

De messenger bag
Perfecte crossover tussen briefcase en packbag. De brede schouderband zorgt voor draagcomfort, zeker wanneer deze lang genoeg is om kruislings over je borst te dragen zodat de tas zelf op de heup rust. Ideaal om een laptop in mee te dragen. Een messenger bag heeft over het algemeen minder ruimte dan een rugzak, maar ziet er vaak een stuk stijlvoller uit. Kies voor een uitvoering in donker of vintagelook bruin leer voor een volwassen uitstraling.

zie >> BRISBANE Brown   

De carry-on

Deze kruising tussen een messenger bag en weekendtas is meestal compact genoeg om als handbagage mee te mogen in het vliegtuig. Het zijn feitelijk een soort mini-koffertjes waarvan je elke millimeter aan ruimte kunt benutten. Ideaal om ook kleding in mee te nemen. Check voor de zekerheid echter wel de toegestane afmetingen voor handbagage op je vlucht zodat je zeker weet dat je je tas mee kunt nemen zonder deze in te checken.

zie >> ILLINOIS Brown  

De weekendtas

Functionele, ruime tas die vaak comfortabel te dragen is aan de handgrepen. Een weekendtas heeft meestal een groot hoofdvak waarin je moeiteloos kleding en andere benodigdheden in mee kunt nemen. Zorg ervoor dat je een tas van stevig materiaal kiest, zodat de buitenkant niet kan scheuren bij zware belading en je spullen veilig opgeborgen zitten.

zie >> NASHVILLE Brown  

(Met dank aan: www.artofmanliness.com)
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.