Duurzaam voor durfals: tassen van autobanden

Duurzaam voor durfals: tassen van autobanden

Duurzaam voor durfals: tassen van autobanden. Nieuw in de collectie van Urban Bozz: de waanzinnig straffe tassen van Ecowings.

Duurzaam voor durfals: tassen van autobanden

Nieuw in de collectie van Urban Bozz: de waanzinnig straffe tassen van Ecowings. Dit merk uit India heeft zich volledig gericht op het upcyclen van oude materialen. Afgedankte auto- en vrachtwagenbanden worden door Ecowings opgehaald, grondig schoongemaakt en daarna met de hand verwerkt tot übertoffe tassen. Het gebruik van tweedehands rubber zorgt voor een unieke look en ziet er ontzettend stoer uit. Ecowings gebruikt zelf niet voor niets de term vegan leather.


Het atelier van Ecowings in Indore (India) is opgezet door de broers Piyush en Kapil, beiden opgeleid tot designer. Hun wens was om producten te maken die niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook duurzaam en goed voor het milieu. De talloze kapotte rubber banden die in India vaak langs de kant van de weg liggen bleken zich daar uitstekend voor te lenen. Een win/win situatie want het stevige materiaal wordt zo hergebruikt en de bermen worden opgeruimd wat veiliger en gezonder is voor mens, dier en plant. Daarnaast draagt Ecowings met hun productiehuis bij aan de werkgelegenheid in de regio.

De tassen van Ecowings kenmerken zich door hun strakke, moderne design met contrasterende ritsen en stiksels, die overigens ook allemaal worden gemaakt van gerecyclede materialen. Het rubber is niet alleen super stevig, maar ook waterdicht. In de collectie van Urban Bozz vind je schoudertassen, backpacks en laptoptassen van Ecowings. Duurzaam was nog nooit zo fijn!

>> bekijk hier de collectie van ECO-wings  << 


 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.