Trouwen in Peaky Blinders style

Trouwen in Peaky Blinders style

Het is een echte trend aan het worden, trouwen in Peaky Blinders style. Heel veel koppels met fijne trouwplannen zijn geïnspireerd door de prachtige kleding stijl van de jaren twintig en gaan voor een stijlvolle vintage trouwerij in Peaky Blinders stijl. De Shelby clan uit de vette BBC-serie staat er om bekend altijd perfect gekleed te zijn in driedelig tweed pak. Netjes afgemaakt met de juiste blouse, de correcte schoenen, pocket-watch en natuurlijk een Peaky Blinders Cap. De laatste jaren zie je niet zoveel driedelige pakken meer op straat. Maar vandaag de dag komt het steeds meer terug, het is een ware trend. Bij Urban Bozz krijgen we ook steeds meer vragen of we kunnen helpen, advies voor een trouwpak, korting voor grote groepen etc. etc. En JA we kunnen helpen en advies geven, vandaar ook dit blog.

Bruiloft in Peaky Blinders stijl

Heb jij normaal gesproken geen goede reden om een driedelig tweed pak te dragen? Dan is het geweldig om op jullie meest speciale dag, in een prachtig driedelig tweed pak te lopen. Volledig afgewerkt met alle stijlvolle accessoires, de juiste blouse en de correcte schoenen. Daarnaast kun je ook al jullie gasten de kans geven om er een dag zo bij te lopen, hoe tof is dat dan! Een bijkomend voordeel is dat je de bruiloft in Peaky Blinders style een crossover kunt geven met een glamoureus jaren 1920-thema in de trant van The Great Gatsby.

The Shelby Brothers suit collection Bij Urban Bozz bieden we een aantal prachtige opties aan: confectie, made to measure, premium en tailor made. Dat vraagt om een kleine uitleg, want wat is het verschil?

Tailor made serie
We hebben een grote naam uit de Nederlandse fashion 'Paul Verschragen' weten te strikken en gevraagd aan deze Dutch Designer & old-skool kleermaker of hij een kick-ass pak wilde ontwerpen. Samen hebben we honderden foto's uit de Peaky Blinders bestudeerd en daar is Paul mee aan de slag gegaan.

Peaky Blinders tailormade trouwpak

Het resultaat is de Shelby Suit geheel geïnspireerd op de Peaky Blinders. Het heeft de correcte historisch juistheid in een mix van een hedendaags driedelig tweed pak. Shelby suit is verkrijgbaar in vier authentieke kleuren; Blue, Olive, Brown en Grey. Gemaakt van niet zomaar tweed maar tweed-stof van superieure kwaliteit, want ook dat moest in onze ogen helemaal kloppen. In een zoektocht die we samen met Paul hebben afgelegd kwamen we uit bij gerenommeerd stoffenhuis Abraham Moon uit West Yorkshire UK. Moon dateert uit 1837 en vanaf het begin hebben ze alles netjes gedocumenteerd. Kiezen uit een stapel grote sample-boeken van ruim 180 jaar oud dat is toch echt wel 'the real thing'. Onze keuze viel al snel op een herringbone patroon wat dateert uit uit 1924 en dat was spot-on de tijd waarin de serie is geplaatst, ook de vier gekozen kleuren komen uit de jaren 20. Onze reis was nog niet klaar want bij een superieur pak hoort ook top service. 

Peaky Blinders 3 delig tweed pak op maat gemaakt

En de service zit in hoe we dit driedelig tweed pak aanbieden: na bestelling uit de shop wordt er dezelfde dag (behalve in het weekend) contact met je opgenomen door een traveling tailor. Deze maakt een afspraak met je, en komt je daarna van top tot teen opmeten, een behoorlijke klus. Ook kun je met de traveling tailor voorkeuren doornemen zoals slimfit, knopen, een of twee splits in de jacket etc. etc. Na het opmeten wordt het pak ambachtelijk gemaakt door een top kleermaker. Zodra het pak klaar is komt de traveling tailor weer bij je langs voor de levering en afwerking. Een en al service.

Made to Measure collectie
Onze tweede lijn bestaat uit een 30-tal tweed pakken met prachtig tweed en natuurlijk drie-delig. De collectie kenmerkt zicht uit pakken van nu, zowel qua pasvorm als kleuren. Bij deze pakken hebben wij ons niet laten leiden door historie we wilde we gewoon een collectie met fraaie pakken voor een modale prijs. De pakken zijn er in de kleuren grey, brown, olive, green, navy en blue. En de patronen zijn ook zeer divers; herringbone, twill, windowpane, barleycorn, houndstooth, tattersal, overcheck en Prince of Wales 

Peaky Blinders tweed pak made to measure

Natuurlijk prijkt de naam van een van de karakters van de Shelby gang vast aan het pak wat daar bij hoort, daar is zorgvuldig naar gekeken. Bij een made to measure suit moet je zelf een 20-tal maten opmeten en doorgeven bij de bestelprocedure. Dit is wel even een nauwkeurig werkje en iets wat je wellicht niet alleen kan doen. In onze winkel in Breda hebben we een aantal voorbeeld suits en samples van de stoffen. Ook is er de gelegenheid om jezelf te laten opmeten. Een kleermaker op loopafstand kan dit voor je doen voor 15 euro (niet op zondag).

Confectie tweed pakken.
Voor de mensen met een smalle beurs hebben we ook een lijn met confectie pakken. Deze zijn van de merken Jack Martin, House of Cavani, Mark Darcy en Gibson. Deze ready to wear pakken zijn alleen verkrijgbaar in de winkel in Breda en doorgaans hebben we de maten van 48 t/m 60 op voorraad.

Peaky Blinders trouwpak

Styling en advies
En ben je nog op zoek naar iemand voor het plannen van de styling van jullie bruiloft in o.a. Peaky Blindersstyle kan Marielle van Enjoy pure styling jullie perfect helpen! Van het Vintage ceremonie bankje tot een Great Gatsbytaart en van de nostalgische bloemen tot de complete catering in stijl, Marielle regelt het allemaal en stemt alles op elkaar af! Natuurlijk is de losse verhuur van decoratiematerialen ook mogelijk! Neem gerust eens een kijkje op  www.enjoypurestyling.nl  en maak vrijblijvend een afspraak voor een kop koffie bij haar aan de keukentafel om te brainstormen over de mogelijkheden voor jullie bruiloft.

Tip van de Bozz
Keuze genoeg voor een perfect trouwpak in Peaky Blinders style! Tot slot nog een leuke tip voor een perfect Peaky Blinders (huwelijks) feestje... want zoek je nog een toffe thema band dan is let’s be gypsies de perfecte band om uit te nodigen.

Let's be Gypsies

Ze weten met hun swingende muziek de juiste old skool feel aan je Peaky Blinders style of Great Gatsby style bruiloft te geven. Ze komen altijd in jaren 20 stijl gekleed en hebben ruime ervaring met bruiloften en partijen. En wij kunnen het weten wij hebben natuurlijk al een keer z'on feestje met deze band mee gemaakt :-)

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.