Style je outfits met jaren 20 invloeden!

  • Geplaatst op
  • Door Marcus van Urban Bozz
  • 0
Style je outfits met jaren 20 invloeden!

Ontdek de tijdloze elegantie en stijl van de jaren 20 in je moderne outfits! Met een goed pak als basis en sprankelende accessoires zoals bretels, vintage zakhorloges en vlinderdassen geef je jouw look een betoverende jaren 20 twist. Leer hoe je bretels draagt met de juiste broek en laat je inspireren door de charme van een newsboy cap. Deze blog neemt je mee op een reis door het verleden en laat je stralen met de tijdloze klasse van de roaring twenties

Jaren 20 pakken: de basis van je outfit

De jaren 20 staan bekend om hun elegante en stijlvolle kleding. Een goed pak is dan ook de basis van elke outfit met invloeden uit de jaren 20. Denk bijvoorbeeld aan een krijtstreep pak of een pak met een subtiel ruitjespatroon. Het is belangrijk om te kiezen voor een pak dat goed aansluit bij je lichaam en waar je je comfortabel in voelt. Je kunt een pak kiezen dat geheel in jaren 20 stijl is, maar je kunt ook een modern pak nemen en dit combineren met accessoires uit de jaren 20.

Bretels: functioneel en stijlvol

Bretels waren in de jaren 20 een onmisbaar onderdeel van de garderobe van elke man. Ze werden gedragen om de broek op zijn plaats te houden, maar waren ook een belangrijk stijlelement. Bretels zijn tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest en zijn een geweldige manier om je outfit een jaren 20 twist te geven. Kies voor bretels in een opvallende kleur of met een leuk patroon om je outfit een speels accent te geven. Let er wel op dat je bretels draagt in combinatie met een broek met bretelknoopjes, zodat ze goed blijven zitten.

Vintage zakhorloges: een tijdloos accessoire

Een vintage zakhorloge is een prachtig accessoire dat perfect past bij een outfit met jaren 20 invloeden. Het geeft je look net dat beetje extra klasse en elegantie. Je kunt een echt antiek zakhorloge op de kop tikken bij een antiekwinkel of op een rommelmarkt, maar er zijn ook veel moderne zakhorloges te koop die geïnspireerd zijn op de stijl van de jaren 20. Hang het zakhorloge aan een ketting en draag het in je vestzakje, of bevestig het aan je broek met een horlogeketting.

Bowtie: een klassieke touch

De vlinderdas, ofwel bowtie, is een klassiek accessoire dat onlosmakelijk verbonden is met de jaren 20. Een vlinderdas geeft je outfit een feestelijke en stijlvolle uitstraling. Je kunt kiezen voor een effen vlinderdas in een kleur die past bij je pak, of juist gaan voor een opvallend exemplaar met een patroon of in een felle kleur. Durf je het aan om zelf een vlinderdas te strikken? Dan kun je online tal van tutorials vinden die je stap voor stap uitleggen hoe je dat doet. Vind je dat toch te ingewikkeld, dan zijn er ook voorgestrikte vlinderdassen te koop die je eenvoudig om je hals kunt bevestigen.

Jaren 20 cap: casual en stijlvol

Een jaren 20 cap, ook wel newsboy cap of flat cap genoemd, is een perfect accessoire om je outfit een casual en stijlvolle uitstraling te geven. Deze petten waren enorm populair in de jaren 20 en zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals wol, katoen en tweed, en in diverse kleuren en patronen. Kies een cap die past bij je pak en je persoonlijke stijl, en draag hem met zelfvertrouwen.

Bretelknoopjes: een belangrijk detail

Zoals eerder genoemd, is het belangrijk om bretels te dragen in combinatie met een broek met bretelknoopjes. Dit zijn speciale knoopjes aan de binnenkant van de tailleband van je broek, waaraan je de bretels kunt bevestigen. Veel pakbroeken hebben deze knoopjes al, maar je kunt ze ook eenvoudig zelf aan je broek naaien. Zorg ervoor dat de knoopjes stevig vastzitten en op de juiste plaats zitten, zodat je bretels goed op hun plek blijven en je broek niet afzakt.

Met deze tips ben je helemaal klaar om je moderne outfit een jaren 20 twist te geven. Experimenteer met verschillende accessoires en stijlelementen, en ontdek wat het beste bij jou en je persoonlijke stijl past. Veel plezier met het samenstellen van je outfit en het uitstralen van de elegantie en klasse van de jaren 20!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.