How to dress like a Peaky Blinder

How to dress like a Peaky Blinder

De Urban Bozz style guide voor de ultieme Peaky Blinders look. Denk tweed, denk flat cap, denk scheermesjes en wordt een echte Shelby brother.

How to dress like a Peaky Blinder

Dat we bij Urban Bozz nogal fan zijn van Thomas Shelby en Co. is niet bepaald een geheim. En we zijn lang niet de enige: de populariteit van Peaky Blinders is huge! En dat komt niet alleen door het geweldige acteerwerk van onder andere Cillian Murphy en de spannende verhaalllijn, maar ook door de karakteristieke Birmingham chic van de Shelby family. Cool, vintage, stijlvol: een look die jij ook wil! Nu is full on Peaky Blinders misschien een beetje overdreven voor het dagelijks leven, maar met hulp van Urban Bozz injecteer je zo een gepaste dosis Shelby in je outfit.

Tweed
Tweed is het codewoord als het gaat om de Peaky Blindersstijl. Deze ruwe wolsoort heeft een geheel eigen uitstraling en werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw veel gebruikt en gedragen vanwege de duurzaamheid. Tweed kreeg in de decennia erna een nogal stoffig imago, mede dankzij brallende mannen van meer dan middelbare leeftijd die het op de golfbaan droegen, maar inmiddels is tweed weer helemaal terug. Kies voor het klassieke harris tweed en neutrale kleuren zoals bruin, camel of 1 van de 50 tinten grijs. En doseer door 1 tweed item per keer te dragen om de look helemaal van nu te maken. En gaat een tweed kledingstuk je net iets te ver, kies dan voor bijvoorbeeld een stevige en stoere tas van tweed als finishing touch voor je outfit.

Peaky Blinders tweed


Flat cap

Ja, de flat cap! Geen Peaky Blinder kan zonder en ook als er geen Shelby-bloed door je aderen vloeit doet dit typisch Engelse hoofddeksel het goed. Gesoigneerder dan een pet, meer casual dan een hoed: de flat cap is de perfecte aanvulling op iedere outfit. Urban Bozz heeft een prachtexemplaar van Harris tweed in de collectie en deze is ook nog eens voorzien van signature Shelby-scheermesje. Het zijn de kleine details die een grote impact hebben…

Peaky Blinders Cap


Overhemd met ronde hals

De overhemden van de gebroeders Shelby zorgen voor een instant stijlvolle look, ook al zien ze er niet altijd even comfortabel uit. Geheel in lijn met de tijdsperiode waarin Peaky Blinders zich afspeelt zijn de shirts gesteven en vaak voorzien van een ronde, losse kraag. Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen voor veel draagbaardere versies van deze overhemden. Ga voor klassiek wit of een retro-streepje en kies voor de zogeheten penny-collar of grandad-collar, waarbij die laatste overigens een stuk hipper is dan dat ie klinkt. Beide modellen hebben die typische ronde kraag die meteen de perfecte Peaky vibe afgeeft. Maak je look af met losse manchetknopen, zoals deze razor cufflinks.

Peaky Blinders manchetknopen


Finishing touch

Heb je de bovengenoemde 3 basics onder de knie, dan kun je deze eventueel aanvullen met andere echte Peaky Blinders-items zoals de lange overjas en lage leren veterlaarzen. En vergeet ook de details niet, zoals een drankflacon voor in je binnenzak en sigarettenbox. Ook ideaal voor wie het niet helemaal aandurft om zich als een Shelby te kleden, maar zich er wel een wil voelen.

Paeky Blinders drankflacon

De gehele Peaky Blinders inspired-collectie van Urban Bozz vind je hier.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.