Hoe herken je een kwaliteitstas?

Hoe herken je een kwaliteitstas?

Hoe herken je een kwaliteitstas?

Als je een Urban Bozz tas koopt weet je dat je een tas van uitstekende kwaliteit koopt: gemaakt van het beste leer en vakkundig in elkaar gezet. Daarom geven wij dan ook een jaar garantie op onze producten. Maar waaraan herken je nu eigenlijk een kwaliteitstas?

Het maken van een leren tas is een interessant en ingewikkeld proces. We zullen het hier niet helemaal uit de doeken doen, maar mocht je meer willen weten over het maakproces bekijk dan eens dit fantastische korte filmpje:
 

 

Kwaliteitstassen worden gemaakt met zo min mogelijk naden. Voor goede tassen worden namelijk grote stukken leer gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het eindproduct optimaal stevig is. Als de tas verstevigt is met verborgen nylon banden en een robuuste voering (van bijvoorbeeld varkensleer) heeft dan kun je er van uit gaan dat het een tas van topkwaliteit is.


Daarnaast worden de meeste lederen tassen met de hand gemaakt. Neem de tijd om de details op een tas goed te bestuderen. Let vooral op ruwe oppervlakken: echte ambachtslieden zullen altijd de randen van een tas met de hand polijsten. Ruwe en/of dunne oppervlakken kunnen verraden dat het om een product van lage kwaliteit gaat.


Goede ritsen, gespen en sluitingen zijn ook erg belangrijk; je gebruikt ze immers iedere dag. Over het algemeen wordt je leren tas onbruikbaar zodra de rits kapot gaat. Topproducenten gaan daarom voor ritsen van messing omdat deze zeer duurzaam zijn. Andere aanwijzingen dat je met een kwaliteitstas te maken hebt zijn ritsen met niet te scherpe tanden, ritsslotjes van messing, stevig materiaal rond de ritssluiting en het feit dat de rits goed bij het formaat van de tas past.

Dit laatste geldt ook voor gespen, sluitingen, klinknagels en andere hardware: deze moeten de tas perfect complementeren. En ook deze metalen details moeten vervaardigd zijn uit solide materialen als messing, nikkelzilver of verzinkt staal.
 

Reacties

  1. Meta Halma Meta Halma

    Vandaag de nieuw Ruitertas "Jay" ontvangen! Hij is super mooi. De foto's geven een impressie, in het echt is de tas nog veel mooier. Ook toen er iets mis ging in de bestelling heb ik een TOP service ontvangen. Goede communicatie en de retourbetaling was ook heel snel binnen. Kortom een webshop met mooie tassen, topservice en vooral een goede after service. Jullie zijn aan te bevelen en wij blijven klant bij jullie.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.